Andreas Gyrre

UTVIKLER DISRUPTIVE OG INNOVATIVE FORRETNINGSMODELLER
SKAPER VEKST
LIDENSKAP
tjhohei hvor det går
ERFARING
2016-
H2H Lending AS
Co-founder, CBDO og CMO – Norskt Peer 2 Peer Lendingselskap.
Delingsøkonomien inntar finans, vi opererer som låneformidler mellom private og dermed "bypaser" banken.
Slik tilbyr vi bedre avkastning for långiver og lavere rente for låntaker.
2015-2016
WellTogether Ltd
Co-founder – salgs og distribusjons selskap innen eHelse og velferdsteknologi rettet mot det engelske marked.
2012-2016
Hospital Organiser AS
COO og Produktsjef – utviklingsselskap innen eHelse og velferdsteknologi rettet mot primært det norske og baltiske markedet.
2006-2012
Tixnet AS
Co-founder og styreleder – markedsportal for billetter i første og andrehåndsmarkedet.
2006-2012
Travel Service AS
Co-founder og styreleder – eiendoms- og e-varehandelsselskap
2005-
Alpine Products Scandinavia AS
CEO og styreleder – privat investeringsselskap
2006-2012
Uncus AS
Co-founder og styreleder – investerings og holdingselskap.
2005-2012
Ticket & Travel AS
Co-founder og styreleder – internasjonalt kundesenter og e-varehandelsselskap.
2004-2012
Euroteam AS
C0-founder og styreleder - Internasjonalt e-varehandelsselskap rettet mot eventmarkedet.
1996-2002
ATI-Gruppen AS
Gründer og daglig leder – produksjons og varehandelsbedrift innen non-food forbrukermarked.
OM MEG
Andreas Gyrre (født 26. april 1971) er en serie entreprenør med flere styreverv fra Nesoddtangen.
Andreas Gyrre har startet opp alt fra virksomheter innen internasjonal produksjon og varehandel, etablert og bygget opp markedsplasser for billetter til internasjonale sports- og kulturarrangementer med hospitality, til nå Norges ledende Fintech selskap.
Andreas Gyrres lidenskap for å skape kjennetegnes av pågangsmot, standhaftighet, strukturerte arbeidsprosesser og en god dose godt humør. Innovasjon, nyskapning og distrupsjon er noe han brenner for.
Umiddelbart etter studier ved NHH og BI etablerte Andreas Gyrre Norges første fabrikk for produksjon av peiskubber for det skandinaviske markedet, og måtte tilegne seg kompetanse innen elektronikk, mekanikk, kjemi og fysikk. Dessuten ble den teoretisk tematikk, fra utdannelsen, satt på prøve i virkelighetens verden.
Markedskommunikasjon og kunderelasjon ble etter hvert hovedfokuset, og ved millenniumskiftet ble engasjementet endret til internasjonal varehandel med et tredvetalls produktlinjer.
Andreas Gyrres miljøengasjement er tydelig, og Andreas Gyrre tilpasset produktsammensetninger på bekostning av profitt for å kunne levere miljøvennligere produkter han var stolt av. Andreas Gyrres arbeid for å endre befolkningens bruk av engangsgriller mot flergangsgriller resulterte i flere medieoppslag og møter med departementet og varehandelen.
Andreas Gyrres tro på like rammebetingelser og transparent samhandel, førte ha til internasjonal trading med billetter til sports- og kulturarrangementer. Utstrakt bruk av digital markedsføring og nettverksbygging gjorde at selskapene fikk en ledende posisjon internasjonalt, med flere titalls tusen kunder og omsetning på over en halv milliard.
Dog var det jevnlig konflikt med aktører som FIFA, UEFA og IOC for rettigheter til fri flyt av varer og tjenester. Det ble en Davids kamp mot Goliat. Andreas Gyrre utfordret monopolistene begrensninger av forbrukernes rettigheter, og de internasjonale domstoler ga han gang på gang medhold.
Når de store internasjonale arrangørene ikke lenger kunne stanse den åpne verden, ble andre midler tatt i bruk. Under OL i London 2012 ble presset for stort og selskapene klarte ikke lenger å motstå Goliats angrep. Andreas Gyrre så seg tvunget til å avvikle virksomheten. De juridiske etterspill medførte en personlig stor økonomisk belastning, men Andreas Gyrre ble frifunnet på samtlige av de anklager han ble møtt med både nasjonalt og internasjonalt.
Andreas Gyrre startet deretter i eHelse sektoren som både COO, produktsjef og sterkt aktiv innen FoU aktiviteter for å tilrettelegge med digitale hjelpemidler til den kommende eldrebølge. Store internasjonale prosesser ble igangsatt for å nå ut til både offentlige og private aktører. Da markedet var langt fra modent, avsluttet Andreas Gyrre sitt arbeid, men opprettholder sin lidenskap og interesse for utfordringer som vil komme knyttet til eldrebølgen.
I 2016 var Andreas Gyrre en av initiativtakerne til å starte en finans teknologisk disruptiv forretningsmodell i Norge, fintech, som utelukker bankers praktiske monopol for utlån til både private og SMBer.
Selskapet H2H Lending AS, Human to Human, fasiliterer prosessen hvor låntaker møter långivere. Selskapet innehar tillatelse fra Finanstilsynet, og vil være den første aktøren innen P2P forbrukerfinansiering i Norge.
Andreas Gyrres rolle er som CBDO og CMO.
Lansering er satt til månedsskifte august / september.